Om 14u verzamelden 10 Natuurpunters aan het bezoekerscentrum van het Vinne.
Onze gids nam ons eerst mee naar de grote uitkijktoren om er de geschiedenis van het provinciedomein te vertellen. Meteen hadden we een mooi uitzicht over de grote plas. Vol met kokmeeuwen. Die hebben de hele vijver ingepalmd ten nadele van andere waadvogels. Gelukkig konden we toch nog twee kluten bespeuren die met hun lange opgewipte bek heen en weer zwiepten over het wateroppervlak.
Daarna begeleide de gids ons naar een groot bijenhotel: een staaltje van hoe het niet moet! We hebben er veel van opgestoken.
Hij vertelde ons ook over de jagers die er niet mogen jagen. Wel komen ze er met een groep samen 'wandelen'. Dat wandelen houdt in dat ze het wild drijven tot net buiten het domein en enkele uren later kunnen zij dus toch hun gangen gaan.
Voortdurend werden we opgeschrokken door kanonschoten: zo verdrijven de fruitboeren uit de omgeving de vogels.
En wat was het goede nieuws nu ook al weer?
Ah ja. Heerlijk weertje en een deugddoende wandeling. De hele plas rond en deels ook òver het water via honderden meters vlonderpad. De zon en het warme briesje deden echt goed. De verhaaltjes van de gids waren leerzaam en dikwijls ook grappig. Gelukkig waren er op verscheidene plaatsen hutjes om even uit te blazen in de schaduw, want de zon begon ons nu wel echt goed op te warmen.
Na drie uur wandelen kwamen we terug aan de bistro waar een lokaal biertje enorm veel deugd deed. Ook het eten viel in de smaak en het gezelschap was aangenaam.
En zo hebben we weer genoten van een sportieve, leerzame, fantastische namiddag.